Go to Top

Nieuws

‘Werkgever neemt gezondheidsrisico nachtwerk niet serieus’

Verschenen op 10 februari 2017 in PW de Gids.

Werkgevers nemen de gezondheidsrisico’s die met nachtwerk gepaard gaan niet serieus. Hierdoor verouderden de toch al vergrijzende arbeidskrachten onnodig snel. Jongeren zijn steeds minder bereid om nachtwerk te verrichten.

Dit stelt Sonja Smits, senior arbeids- & organisatieadviseur van Zorg van de Zaak. Zo’n 16 procent van

Lees meer

AOb pleit voor forse investeringen om arbeidsmarkt onderwijs lucht te geven

Er zijn de komende jaren miljarden nodig om de onderwijsarbeidsmarkt gezond te maken. Dat stelt de AOb vandaag in een manifest over werkdruk. “We kunnen onze sector echt weer gezond maken. Als we de groepsgrootte inperken, het aantal lessen per docent terugbrengen, ondersteuning dichter bij de klassen regelen en het aantal flexwerkers reduceren door meer echte banen te realiseren” , zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen.

Gebrekkige financiering heeft er toe geleid dat het Nederlandse onderwijs met een fors probleem kampt: er wordt structureel overgewerkt en in geen andere beroepsgroep lopen

Lees meer

Thuiswerken veroorzaakt werkstress

Van de werknemers die incidenteel thuiswerken geeft 61 procent aan dat familieactiviteiten er weleens bij in schieten vanwege het werk. Vaker dan werkenden die gewoonlijk thuiswerken of juist helemaal niet thuiswerken, geven incidentele thuiswerkers aan dat ze activiteiten met hun familie missen of verwaarlozen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en CBS.

In 2015

Lees meer